Zaklada Sierra

 • Bolesni imaju
  samo jednu želju,
  da što prije ozdrave
 • Budite s nama
  u projektu
  DOM DALEKO
  OD DOMA
 • Izgradimo zajedno Centar za skrb o kronično bolesnoj djeci
 • "Šalji dalje"
  i postani dio
  lanca dobrote
 • Hrabri medo je naša maskota i pomaže teško bolesnoj djeci

    kn

Poziv na akciju ...

Datum objave: 2018-11-08 11:53:09 UTC

1000 malih medvjedića za 1000 malih bolesnika je akcija namijenjena bolesnoj djeci na području cijele RH kojom želimo pokloniti 1000 Hrabrih medvjedića za 1000 Hrabre djece. Na raspolaganju ih zapravo imamo još i puno više. Kako su pred nama Međunarodni humanitarni dan koji se obilježava 23. studenog te predstojeći blagdan, a potom i Svjetski dan bolesnika 11. veljače, upravo je sada najpogodnije vrijeme da se uključite u akciju.

Bolesna su djeca pojačano osjetljiva, a ako se pri tom ne liječe kod kuće i odvojena su od svojih obitelji, to je još teže. Posebno su pogođena ona koja se liječe daleko od svojih domova, u nekom drugom gradu ili koja zbog težih situacija moraju ostati na dužim liječenjima po nekoliko mjeseci i više. Oni su najčešće vrlo svjesni činjenice da se moraju boriti za vlastiti život, što u dječjoj dobi izaziva vrlo stresne te nerijetko i posljedične situacije. Toplina njihovog doma i prisutnost njihovih obitelji, nešto je što im jako nedostaje te izaziva usamljenost.

Darovanjem medvjedića kao omiljene dječje igračke nećemo ih samo razveseliti i dati im na znanje da ih razumijemo i da smo uz njih, već ćemo im zapravo pokloniti novog prijatelja i mogućnost da uvijek imaju nekoga uz sebe kada to njihovi najbliži ne mogu biti, bez obzira liječe li se kod kuće ili u nekom bolničkom centru. Dat ćemo im nekoga tko će svaku minutu biti tu ispod pokrivača da sasluša njihove strahove ili njihove želje. Pozivamo i Vas stoga da se uključite u akciju te da se u najtežim životnim trenucima bolesna djeca našom zajedničkom zaslugom osjećaju barem što manje usamljeno.

Medvjediće možete namijeniti i darivati svojoj djeci, rodbini, djeci svojih zaposlenika, prijatelja i kolega ili se pak odlučiti i razveseliti neke neznane mališane koji svoje bolesničke dane provode daleko od naših očiju, u nekoj bolnici ili specijalnoj ustanovi širom lijepe naše. Tako su prvi paketi već otišli u bolnice u Rijeci, Karlovcu i Gospiću. Na Vama je da prema svojim mogućnostima izaberete količinu medvjedića koju potom možete sami preuzeti i podijeliti ili po želji prepustiti nama da to učinimo za Vas. 

Hrabri Medo je plišanac u bijeloj i smeđoj boji, veličine ca 45 cm, vrijednosti 100,00 kn po komadu, tako da npr. paket od 50 medvjedića iznosi 5.000,00 kn, od 100 iznosi 10.000,00 kn, itd. Radovat će nas da jednostavno sudjelujete. Za sve dogovore i dodatne upite kontaktirajte nas na tel. 091/3881148, a uplate Vaših cijenjenih donacija možete izvršiti na Zakladu Sierra, Zagreb, IBAN: HR692500 0091101313732. Od srca zahvaljujemo svima koji već jesu i koji će se uključiti u ovu simboličnu akciju.