Zaklada Sierra

 • Bolesni imaju
  samo jednu želju,
  da što prije ozdrave
 • Budite s nama
  u projektu
  DOM DALEKO
  OD DOMA
 • Izgradimo zajedno Centar za skrb o kronično bolesnoj djeci
 • "Šalji dalje"
  i postani dio
  lanca dobrote
 • Hrabri medo je naša maskota i pomaže teško bolesnoj djeci

    kn

Dom daleko od doma

Zaklada nastavlja realizaciju projekta ''Dom daleko od doma'' čiji je cilj izgradnja Centra za skrb o kronično bolesnoj djeci, točnije Centra za rehabilitaciju i palijativnu skrb kronično boesne djece, prvog takve vrste u Hrvatskoj, a kojeg nazivamoSierra house. Projekt nije nastao tek iz ideje da se učini nešto dobro, već iz dugotrajne potrebe za rješavanjem problema koje država nije riješila, a sve ide na štetu najteže bolesne djece. Ovo je zajednički projekt  Zaklade Sierra i Klaićeve bolnice, čiji liječnički tim čini i dobar dio naše Zaklade. Projekt provodi Zaklada, a naši ciljevi su :

 1. pomoći ozdravljenju kronično oboljele djece te
 2. onima koji gube bitku sa životom pomoći da žive dostojanstveno do kraja, sa što manje bolova i trauma

Palijativna skrb namijenjena je djeci oboljeloj od kroničnih, primarno malignih bolesti, a svodi se na ublažavanje fizičke i psihičke boli i olakšavanje ostalih problema s kojima se suočava obitelj bolesnika kojemu je preostalo svega nekoliko tjedana ili najviše par mjeseci života, kako bi im se osigurao dostojanstven život do samog kraja.

Skrb o bolesnoj djeci vođena je idejom pomoći kronično bolesnoj djeci iz cijele Hrvatske koja dolaze na liječenje u zagrebačke bolnice, a trebaju osiguran smještaj zajedno s obitelji. Time se smanjuju nepotrebne i skupe hospitalizacije i ne odvajaju se djeca od roditelja što doprinosi manjem traumatiziranju obitelji i većoj uspješnosti liječenja djece, a za vrijeme boravka u Centru na raspolaganju su im razne vrste terapija. 

Psihorehabilitacijski centar je namijenjen malom bolesniku da nadiđe strahove, bol, usamljenost i anksioznost, te da u boljim fizičkim i psihičkim uvjetima bude uključen u druge klasične intervencije tijekom hospitalizacije, također, skraćivanje perioda rehabilitacije i brži oporavak.

Važni partneri u projektu su Grad Zagreb koji nam ustupa zemljište za izgradnju i financijski nas podupire u gradnji te Ministarstvo zdravstva koje će također osigurati dio sredstava za gradnju te dio za daljnji rad ustanove. Objekat će imati ca 1700 m2, a troškovi izgradnje iznosit će oko 12.000.000,00 kn. Ishodili smo svu potrebnu dokumentaciju za gradnju. Ostaje nam dogovoriti suradnju snekom građevinskom tvrtkom. Dakle, uskoro počinjemo sa gradnjom.

Pogledajte što sve sadrži Sierra House - ovdje