Zaklada Sierra

 • Bolesni imaju
  samo jednu želju,
  da što prije ozdrave
 • Budite s nama
  u projektu
  DOM DALEKO
  OD DOMA
 • Izgradimo zajedno Centar za skrb o kronično bolesnoj djeci
 • "Šalji dalje"
  i postani dio
  lanca dobrote
 • Hrabri medo je naša maskota i pomaže teško bolesnoj djeci

    kn

Prva Mašina kontrola

Datum objave: 2013-07-12 11:10:53 UTC

Jučer, 11. srpnja 2013. godine Maša je u bolnici u Chicagu imala prvu kontrolu nakon operacije. Noćas smo se čuli sa roditeljima te u njihovom glasu čuli olakšanje, jer su i  dr Frim i stručnjak za epilepsiju zadovoljni trenutnim rezultatima operacije i Mašinim oporavkom.

   

Za dva tjedna će Mašica obaviti ponovno snimanje radi nove terapije za epilepsiju, a slijedeća bi kontrola pak kod dr. Frima trebala biti nakon magneta za 3 mjeseca. No, skromna obitelj Lučić neće iskoristiti mogućnost tako dugog boravka u Americi smatrajući da je troškove koje bi imali u tom razdoblju bolje usmjeriti na daljnje terapije njihovog djeteta. A bit će ih potrebno zaista mnogo, od fizikalne terapije, logopeda i defektologa do terapijskog jahanja, plivanja a po potrebi i alternativnih metoda. Naravno uz redovitu terapiju novih lijekova koji zasad dobro djeluju

Tako će mala Maša u Americi obaviti još samo ovo snimanje za dva tjedna, a potrebno snimanje za 3 mjeseca će obaviti u Zagrebu te dr. Frimu poslati slike kako bi ih osobno proučio. Ukoliko sve bude u redu, roditelji će s Mašom u Chicago na obaveznu kontrolu tek za godinu dana. Nakon toga, sve dok dijete nije sposobno samo opisati kako se osjeća, redovito se radi kontrola jednom godišnje. Kako je Chiari bolest koja nikada nije potpuno izliječena, nikad se ne zna hoće li joj više trebati ponovna operacija niti se može znati što se sve može događati u budućnosti. Liječnik smatra da uz redovitu terapiju u bližoj budućnosti ne bi trebalo biti nikakvih dodatnih operacijskih zahvata te da se uz puno rada sigurno može očekivati Mašin napredak.

Mašica je zbog operacije te nove terapije još uvijek jako umorna, što liječnici smatraju opravdanim i bude li nakon snimanja za dva tjedna sve u redu, obitelj Lučić se pakira i odmah kreće put lijepe naše. ''Jedva čekamo vratiti se doma i zagrliti se sa svojim bližnjima. Nakon što se u kolovozu Mašica malo odmori te proslavi svoj peti rođendan, spremni smo za novi početak. I nadamo se da će nam se čim prije život polako početi vraćati u normalu.'' – rekla je mama Vlatka.

''Hrabri Medo i naša zaklada su i ovaj puta ispunili svoju misiju. Kao organizatori kampanje presretni smo  lijepim vijestima te ponavljamo da ćemo i dalje biti uz Mašu na njezinom putu do sreće. Smatramo također da i Maši i njezinoj obitelji život duguje dosta toga što im je bilo oduzeto u zadnje 4 godine te im želimo da to čim prije nadoknade. Zahvaljujemo još jednom svim građanima Hrvatske na njihovim donacijama te svima koji su na bilo koji način pomogli da ova priča ima sretan kraj. I naravno, nastavljamo dalje - sa gradnjom Centra za skrb o bolesnoj djeci.''-  Zaklada Sierra.