Zaklada Sierra

 • Bolesni imaju
  samo jednu želju,
  da što prije ozdrave
 • Budite s nama
  u projektu
  DOM DALEKO
  OD DOMA
 • Izgradimo zajedno Centar za skrb o kronično bolesnoj djeci
 • "Šalji dalje"
  i postani dio
  lanca dobrote
 • Hrabri medo je naša maskota i pomaže teško bolesnoj djeci

    kn

Pomozimo maloj Maši !

Datum objave: 2013-05-30 14:57:19 UTC

Hrabri Medo poziva Vas da mu se priključite i pomognete maloj Maši kako bi joj omogućili odlazak na hitnu operaciju u Chicago te joj tako vratili njeno izgubljeno djetinjstvo.

Omogućimo malo Maši djetinjstvo bez boli i svakodnevnih patnji

 

''Trebam te!''    Kampanja za pomoć Maši Lučić iz Zaprešića

Pozvani smo u pomoć za ponovno spašavanje jednog malog života, koji ima realne šanse za velik oporavak. Maša Lučić iz Zaprešića, rođena je 30.kolovoza 2008. godine i bliži joj se peti rođendan, a nikada nije spoznala što to znači biti sretna na svoj dan. Još od svoje prve godine Maša je vezana za liječničku i roditeljsku pomoć. Maša naime boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja i epilepsije, koje su praćene višestrukim funkcionalnim poremećajima anaomalija razvoja koje uključuju značajno usporen rast, učestalu rezistentnu epilepsiju s epitakama, uvijek iz sna uz vikanje i grčenje ruku i nogu, okretanje očima i gubitkom svijesti. Uz to, Maši su dijagnosticirani zdrvstveni problemi neurološke prirode kao što su dizmorfija, dizkranija - nepravilan oblik lubanje, disfagija s poremećajem gutanja i pojačano izzlučivanje sline te distoni i MCA/MR sindrom. Za svoju dob Maša ima nerazvijenu funkciju govora, otežano kretanje i orijentaciju, a uz sve to nije u mogućnosti ni sama se hraniti.

Jedina pomoć maloj Maši je operacija kod dr. Davida Frima u Chicagu, za koju je potrebno 165.000,00 američkih dolara tj. oko 1.000.000,00 kuna, bez mogućih postoperativnih terapijskih troškova. Obitelj Lučić ima svega dvadesetak dana za spas svoje kćeri, jer je operacija zakazana za 01. srpnja 2013., a Maša zbog pretraga mora biti zaprimljena u bolnicu u Chicagu najkasnije 24. lipnja. Nedavnom uspješnom operacijom kod istog liječnika, spašena je i mala Stephani, kojoj je uz pomoć dobrih ljudi vraćeno djetinjstvo. Mašini zagrebački liječnici suglasni su da malenoj nema pomoći u domovini te su uz slijedeće obrazloženje 14. svibnja o.g. zatražili i financiranje ove skupe operacije od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje: ''Radi se o izuzetno rijetkoj kombinaciji višestrukih problema s posljedično teškom kliničkom slikom, s čime nitko u RH nema iskustva, a u svijetu najviše iskustva ima neurokirurg dr. Frim u Chicagu.'' Međutim, kako prema pravilima HZZO-a za financiranje liječenja u inozemstvu nije dovoljna samo suglasnost osobnog liječnika već i drugih stručnjaka s istog područja, traženo je i mišljenje stručnjaka u KBC Zagreb na području neurologije, koji svoju suglasnost za Mašino liječenje nisu hrjeli potvrditi i time su stavili pod upitnik financiranje po život važne i prijeko potrebne operacije od strane HZZO-a.

U svrhu pomoći obitelji Lučić pokrenuta je kampanja ''Trebam te!'' sa porukom koja glasi : ''Omogućimo maloj Maši djetinjstvo bez bokli i svakodnevne patnje''. Do sada su se odazvala već mnoga poznata imena koja su spremna pomoći u ovom teškom trenutku. Hrabri medo poziva sve ljude dobra srca, tvrtke i institucije, da omoguće Maši normalan život svojom donacijom, proslijede dalje ovu vijest i tako zajednički doprinesu, po prvi put, Mašinom sretnom (petom) rođendanu.

Tijek kampanje možete pratiti na službenoj facebook stranici Hrabrog mede: https://www.facebook.com/hrabri.medo.projekt ,  na medinom webu  www.hrabrimedo.org

te na stranici Mašinih roditelja Vlatke i Danijela  na kojoj je i sva liječnička dokumentacija:

https://www.facebook.com/vlatkadanijel.lucic .

 

Žiro račun kod Raiffeisen banke na ime:

Maša Lučić, Zaprešić

2484008-3114394615; 

IBAN:HR6824840083114394615;  

SWIFT: RZBHHR2X

Donirajte pozivima na humanitarni telefon Hrabrog Mede:

060 9014.

 

Mala Maša, njezini roditelji, Hrabri Medo i tim kampanje od srca zahvaljuju svima na pomoći.