Zaklada Sierra

 • Bolesni imaju
  samo jednu želju,
  da što prije ozdrave
 • Budite s nama
  u projektu
  DOM DALEKO
  OD DOMA
 • Izgradimo zajedno Centar za skrb o kronično bolesnoj djeci
 • "Šalji dalje"
  i postani dio
  lanca dobrote
 • Hrabri medo je naša maskota i pomaže teško bolesnoj djeci

    kn

Položen kamen temeljac

Datum objave: 2014-08-29 19:09:18 UTC

Sa radošću vas obavještavamo da su gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica upravnog odbora zaklade položili kamen temeljac za Centar za skrb o bolesnoj djeci u naselju Prečko.

Dugo smo ovo čekali, ali ipak smo zajedno uspjeli realizirati. Posebno se veselim trenutku otvorenja na koji, vjerujem, nećemo dugo čekati, dodao je gradonačelnik Bandić, uz zahvalu svima koji su doprinijeli gradnji Centra. Moramo uvijek biti u službi onih najpotrebitijih i omogućiti našim mališanima što bolje uvjete za ozdravljenje.

Prvi potpis za realizaciju ovog Projekta stavljen je prije osam godina u Gradskom uredu za zdravstvo i socijalnu skrb, a danas smo ovdje u za nas značajnom i velikom trenutku početka gradnje Centra, napomenula je Višnja Vranešić, zahvalivši gradonačelniku na potpori i partnerstvu.

Ovakvi centri u kojima djeca zajedno s roditeljima u domaćoj atmosferi, a opet uz medicinsku skrb, borave nakon operacija ili drugih zahvata odavno su praksa u europskim zemljama i u svijetu, a i ispitivanja su pokazala da je za djecu taj način bolji i manje stresan od boravka u bolnici. Zato smo ovaj projekt nazvali Dom daleko od doma.