Zaklada Sierra

 • Bolesni imaju
  samo jednu želju,
  da što prije ozdrave
 • Budite s nama
  u projektu
  DOM DALEKO
  OD DOMA
 • Izgradimo zajedno Centar za skrb o kronično bolesnoj djeci
 • "Šalji dalje"
  i postani dio
  lanca dobrote
 • Hrabri medo je naša maskota i pomaže teško bolesnoj djeci

    kn

Maša se vratila kući

Datum objave: 2013-09-09 16:41:34 UTC

U četvrtak 01.kolovoza 2013. u popodnevnim satima naša Maša se sa svojom obitelji iz Chicaga vratila kući. Točno mjesec dana nakon uspješne operacije Chiari malformacije te pozitivnih kontrola, obitelj Lučić odlučila je liječenje nastaviti puno bliže od daleke Amerike. Tako će niz potrebnih terapija Maša obaviti u Hrvatskoj, a manji zahvat koji bi trebao kontrolirati i umanjiti Mašine epileptičke napade, vjerojatno ćepo preporuci američkih liječnika, biti izveden u jednoj Njemačkoj klinici.


Dakle, Maši je uklonjena kost te ožiljci od prve operacije koji su zbog pritiska na mozak tj. protok likvora, uzrokovali niz problema. Zbog toga Maša nije mogla normalno rasti, hodati, govoriti ni jesti. Iako roditelji već sada primjećuju promjene u hodu i ishrani, pravi rezultati trebali bi biti viidljivi tek negdje nakon tri mjeseca. Kako bi se Mašino stanje održavalo čim boljim bit će potrebne redovite terapije svih mogućih vrsta. Također, Maši ostaje riješiti još jedan veliki problem, a to je epilepsija. U jesen ćemo joj omogućiti odlazak u jednu Njemačku kliniku koja bi joj mogla ugraditi uređaj za smanjenje i kontrolu epileptičkih napada.
Tako ćemo Mašici u ovom mjesecu pustiti vremena za oporavak od operacije, lijekova i putovanja, a od sliejdećeg ćemo se prihvatiti organizacije terapija, daljnjih pregleda i zahvata.
Do kraja mjeseca stići će račun iz bolnice u Chicagu, a nakon toga i obračun telefonskih poziva za mjesec kolovoz te ćemo Vas izvijestiti o ukupnim sredstvima koja će Mašici biti na raspolaganju za daljnje liječenje. Inače, po procjenama je ukupno sakupljeno preko 1.400.000,00 kuna. Po dospijeću svih detaljnih obračuna, imat ćemo potpuno točan iznos sakupljenih donacija i iznos koji nam preostaje za daljnje liječenje te ćemo podnijeti izvješće o kampanji Trebam te.