Zaklada Sierra

 • Bolesni imaju
  samo jednu želju,
  da što prije ozdrave
 • Budite s nama
  u projektu
  DOM DALEKO
  OD DOMA
 • Izgradimo zajedno Centar za skrb o kronično bolesnoj djeci
 • "Šalji dalje"
  i postani dio
  lanca dobrote
 • Hrabri medo je naša maskota i pomaže teško bolesnoj djeci

    kn

Maša na putu do sreće !

Datum objave: 2013-06-24 14:07:51 UTC

Nakon što je Maša otputovala na liječenje u USA, Zaklada Sierra je održala konferenciju za novinare sa podacima o kampanji ''Trebam te'' koju provodi za liječenje teško bolesne djevojčice. Obitelji smo zaželjeli sretan put i ispratili ih bez prisustva kamera i novinara, obzirom da smo smatrali kako ovo nije trenutak za medijsko prezentiranje. Maša je bila vesela, baš kao da je znala kuda i zašto putuje. A mi ćemo nastaviti s prikupljanjem sredstava, jer ne znamo kojim putem će se liječenje kretati i koliko će ukupno sredstava biti potrebno za njega.

Mašice, vrati nam se sretna!

Gotovo već svi znaju da Maša boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja i epilepsije koje su praćene cijelim nizom  poremećaja te da je jedini spas za Mašu operacija u Chicagu kod dr. Davida Frima. Operacija je zakazana za 1. srpnja, a 24. lipnja će Maša biti zaprimljena u bolnicu kako bi se obavile sve potrebne pretrage i pripreme za operacijski zahvat. Jutros, nešto prije osam sati Maša je sa svojim roditeljima i bratom odletjela na svoj put ka sreći. Poželjeli smo joj sretan put i što brži povratak. Kako smo smatrali da ne možemo od donacija za Mašino liječenje pokrivati troškove puta obitelji Lučić, to je svojom donacijom učinio Grad Zagreb.

Kampanja za Mašu započela je prije nešto manje od mjesec dana, a u tom razdoblju održan je niz akcija širom lijepe naše putem kojih su se sakupljala sredstva na Mašin račun. Zaklada je ishodila potrebnu suglasnost za organiziranje humanitarne akcije te je također otvorila zaseban račun za Mašu.

Početni iznos koji je bilo potrebno uplatiti da bi Maša uopće dobila vizu te bila zaprimljena u bolnicu iznosio je 1.000.000,00 kn, a do ovog tjedna je na Mašin račun od akcija i pojedinačnih uplata građana sjelo 850.000,00 kn, što je ugrozilo mogućnost njezinog odlaska na put. Zaklada je tada iz svojih sredstava posudila i nadoplatila potreban iznos od 150.000,00 kn, kako bi se na vrijeme mogla izvršiti uplata u bolnicu te dobiti vize potrebne za odlazak. Po završetku kampanje Zakladi će se vratiti sredstva, obzirom da su ona namijenjena za zakladin projekt Centra za skrb o kronično bolesnoj djeci.

Nadalje, od telefonskih poziva na telefon Hrabrog Mede, sakupljeno je po procjenama oko 440.000,00 kn, ali detaljan obračun dobit će se tek kad svi operateri izvrše svoje mjesečne obračune. Također, ta će sredstva na račun biti doznačena tek za nekih mjesec i po dana - izvjestio nas je Željko Markota iz tvrtke Moj telekom, koja je ustupila telefonsku liniju za ovu akciju. Zaklada je tražila i očitovanje tvrke o mogućnostima hitnije isplate, ali, kako je objasnio Markota, po zakonskim regulativama to nije moguće.

Također je nemoguće točno unaprijed odrediti kakav će biti tijek operacije, koji će sve zahvati biti izvedeni te kako će se odvijati postoperativno liječenje i koliki će iznos na kraju bolnica tražiti, pa moramo biti spremni i na sve te dodatne troškove te nastaviti sa sakupljanjem sredstava. Zbog toga je snimljen CD sa pjesmom ''Trebam te'' koju je otpjevao Tony Cetinski te se kao i autori pjesme, Sonja i Miro Buljan, odrekao svojih honorara. Partneri u realizaciji CD-a za Mašu, su: 24sata, Suzy Records, RTL TV, Tisak i Zaklada Sierra. CD se od srijede, 19. lipnja može kupiti na svim kioscima Tiska, po cijeni od 10 kn. U samo 2 dana po procjenama s prodajnih mjesta CD -om se za Mašu zaradilo ca 27.000,00 kn. Točne podatke ćemo imati nakon završetka prodajnog ciklusa, a to je do 30. lipnja, do kada će se CD moći kupiti na kioscima Tiska.

Dakle, sveukupan iznos sakupljenih i očekivanih sredstava iznosi 1.317.000,00 kn (od toga 850.000,00 na Mašinom računu od donacija i akcija + procjena od 440.000,00 kn telefonskih poziva + 27.000,00 kn od prodaje CD-a). Pozivamo Vas da i dalje zovete na Medin telefon 060 9014 i donirajte  6,25 kuna za Mašino zdravlje, kupite CD na kiosku Tiska po 10 kn ili online donirate na našoj stranici.